2020
GÜRSEL AKSEL STADYUMU
Stadyumda kullanılan tribün oturakları şişirme yöntemi ile EN 12727-4 TUV ve TS EN 13200-4 standartlarına uygun olarak yapılmıştır.
Ürünlerin, hammadde içerisine, koltuğun dış ortam şartlarından olumsuz yönde etkilenmemesi için UV katkı maddesi konulmuştur. Koltukların solmazlık değeri EN-13200-4 standartlarına uygun olup, renk solmalarını engellemek için ışık haslığı 8 olan renklendirici madde kullanılmıştır.
1942 yılında inşaası başlayan ve 1949 yılında açılışı yapılan Göztepe Stadı'na 1973 yılında hayatını kaybeden efsane futbolcu ve kaptan Gürsel Aksel'in ismi verildi.
1973 sonrası stadın ismi Göztepe Gürsel Aksel Stadı oldu. Bir dönem tesis olarak kullanılan alan 2017 yılında yıkıldı ve yeni inşa süreci başladı.
Göztepe'nin doğduğu yere, aynı alana tekrar inşa edilmiştir.
Türkiye'de ve Avrupa'da ilk kez hayata geçirilen çok amaçlı bir mimari modeldir. Stadın yapısal özellikleri ve mimarisinin çoğu, mimar olar Göztepe Başkanı Mehmet Sepil tarafından yapılmıştır. Sadece 2 haftada bir yapılan maçlarla değil, insanların her gün, her saat vakit geçirebileceği bir alandır.
-
UEFA kriterlerine uygunluk
-
30.035 kapasiteli
-
500 kapasiteli katlı yeraltı otoparkı
-
Yüksek ses akustiği
-
Çatısında çevre halkının faydalanabileceği, yeşillendirilmiş, deniz manzaralı, yürüyüş ve etkinlik alanı
-
8 adet seyirci giriş kapısı
-
Kafeler
-
Göztepe Müzesi
-
Halka açık spor tesisleri
-
Fitness merkezi
-
Sosyal kullanım alanları
-
Çocuk eğlence merkezleri
-
İdari ve kulübe gelir getirici alanları
Gürsel Aksel Stadyumunda D-102 modeli Kullanılmıştır.
Hammadde içersinde, ürün yapısında fiziksel ve kimyasal olumsuzluklar yaratabilecek hurda hammadde, ağırlık arttırıcı dolgu malzemeleri kullanılmamıştır.
Yanmayı engelleyici FR (flame retardant additives )
katkı maddesi kullanılmıştır.
EN 13501-1 E sınıfı yanmazlık kriterlerine uygun imalat yapılmıştır.
ISO 9001-2015 Kalite standartlarına uygun yapılmıştır.